Vilka är vi?

Göteborg Hästsportklubb, GHSK, är en tävlingsklubb som bildades 2002 som har sin bas på den fina anläggningen Göteborg Horse Park (GHP) i Säve, Göteborg.
Vi är en aktiv klubb med ett stort engagemang för sporten, hos oss får alla möjligheten att vara med och påverka och vara en del av föreningen.
Gemenskapen är vår styrka och drivkraft, vi har riktigt roligt tillsammans!

I vår klubb har vi tävlingsryttare inom såväl hoppning, dressyr, körning och Mounted Games.
Visionen är att på Göteborg Horse Park förvalta en komplett hästsportklubb för flertalet grenar inom Svenska Ridsportsförbundet.
Klubbens målsättning är att regelbundet hålla träningar och tävlingar på alla nivåer för både ponny och häst.

Varmt välkommen till oss!

Anläggningen – Göteborg Horse Park

Göteborg Horse Park AB är ett aktiebolag som drivs och ägs av två ideella föreningar; Göteborg Hästsportklubb och Region Vestur (islandshästar).

GHP som anläggningen kallas ligger i Säve på Hisingen, Göteborg. Anläggningen har Göteborgs största utebana på 65*110m med guld-sanden (fibersand) från EM på Ullevi 2017, denna bana kan alltså delas av där och t.ex. kan en del användas till framridning. Det finns även en oval- och en passbanna för islandshästar, en ridslinga runt området, en gräsbana ca 75*75m, ett modernt och stort klubbhus med fullutrustat kök, parkeringsytor samt stora grönytor.
Närmsta granne är Göteborg Galopp som vi har ett tätt samarbete med, framförallt när det gäller deras stallar på 100 boxar som vi kan använda vid våra tävlingar och arrangemang.

Vi är mycket stolta över denna fina anläggning som drivs helt ideellt och är en av Sveriges bästa anläggningar när det gäller läge, yta och möjligheter. Det arbetas ständigt för att vidareutveckla denna multi-hästsportanläggning till högre nivåer. Värt att nämna är att området även är ett prioriterat hästsportområde i kommunens utvecklingsplan.

Som medlem i Göteborg Hästsportklubb kan du köpa anläggningskort till reducerad kostnad för egen ridning på anläggningen.
Anläggningen hyrs även ut till andra föreningar eller arrangörer som vill anordna tävlingar, kurser, läger, träningar eller dylikt.
Mer info och priser hittar du på www.gbghorsepark.se

Hitta hit

Med bil
Från E6 (norr- eller söderifrån) så svänger du av avfart nr 82 ”Klare­bergs­motet” vid Hisings Kärra (under Ang­ereds­bron).
Kör mot Tors­landa/Säve (vänster i ljus­korsning). Kör rakt fram hela vägen på leden (Norr­leden/­Hisings­leden) genom fyra ljus­korsningar.
Vid nästa ljus­korsning kommer det att stå ”Galopp­bana” in till höger. Där svänger du in så hittar du vårt område på höger sida längre in (kör in höger på ett grusat område).

Med buss
Hållplats ”Östergärde” vid Björlanda­krysset. För information om buss­trafik, se www.vasttrafik.se
Därifrån är det en promenad på ca 10 minuter längs med galopp­banan in till vårt område.